گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه ملی در سال ۱۳۴۰ و همزمان با تاسیس دانشکده پزشکی و با مدیریت دکتر عباس صفویان آغاز به کار کرد.

تاریخچه گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

در ابتدای امر پذیرش رزیدنت و اینترن در این گروه تنها در چند بیمارستان حاشیه‌ای منجمله بیمارستان شماره ۲ تامین اجتماعی با حضور اساتیدی چون دکتر عنایت اله مکرم افشار و نیز بیمارستان سرخ حصار با حضور اساتیدی مثل دکتر حبیبی و منوچهر رزم آرا انجام می‌گرفت. پس از مدت کوتاهی،بخش داخلی در بیمارستان‌های تحت نظارت دانشگاه منجمله بیمارستان جرجانی به ریاست دکتر صفویان و با حضور اساتیدی چون دکترصوفی، دکترصالحیار و دکترحاج زوار آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۶۴ بیمارستان جرجانی تعطیل شده و امکانات آن به بیمارستان امام حسین انتقال داده شد. در سال ۱۳۴۸ بیمارستان رضاپهلوی واقع در میدان تجریش کنونی احداث شده و بعدها به نام شهدای تجریش تغییر نام داده شد.

در سال ۱۳۵۰ بیمارستان لقمان به همراه دو بخش داخلی یک به ریاست دکتر سروری (فوق تخصص گوارش و فوق لیسانس باکتریولوژی) و معاونت آقای دکترداوود منادی زاده (فوق تخصص هماتولوژی) و بخش داخلی دو به ریاست دکترمحمد شفیع زاده (فوق تخصص روماتولوژی) افتتاح شد.

از اساتید بخش داخلی یک می‌توان به دکتر اسلامی، دکتر همایون بیگدلی (فوق تخصص غدد) و بخش داخلی دو دکتر هوشنگ نوشاد و دکتر شاهرخ سوداگر (فوق تخصص نفرولوژی) نام برد.

در سال ۱۳۵۴ بیمارستان سعادت آباد با داشتن بخش‌های مختلف منجمله داخلی تاسیس شده و بعدها به نام بیمارستان مدرس تغییر نام داده شد.

در حدود ۵-۴ سال قبل از انقلاب دکتر سروری مدیریت گروه داخلی را عهده دار شدند.

بیمارستان لبافی نژاد در سال ۱۳۶۰ تأسیس شده و در ابتدا محل رسیدگی به مجروحان جنگی بود. بخش داخلی این بیمارستان در ابتدای امر شامل بخش قلب با حضور دکتر روشنی و دکتر محمدرضا شیخ انصاری و نیز بخش ریه با حضور دکتر حمید سهراب پور بود. دکتر سهراب پور همزمان ریاست بیمارستان را بر عهده داشتند.

در سال ۱۳۶۵ بیمارستان مسیح دانشوری که به عنوان مرکزی برای مبارزه با بیماری سل بود تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرارگرفت و درسال ۱۳۷۷ با ادغام بخش درمان و مرکز تحقیقات سل وبیماری‌های ریوی به عنوان مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل و بیماری های ریوی دکتر مسیح دانشوری آغاز به کار کرد.

مدیران گروه داخلی بعد از انقلاب به ترتیب دکتر فریدون عزیزی، دکتر شادچهر، دکتر حمید سهراب پور، دکتر امیرانی، دکتر الیاسی، دکتر حسن تاش، دکتر همایون زجاجی و دکتر عباس حاجفتحعلی بودند. گروه‌های فوق تخصصی نیز به تدریج و به همت دکتر حمید سهراب پور (دبیر شورای تخصصی) در این گروه تشکیل شدند.

اولین گروه فوق تخصصی داخلی گروه فوق تخصصی ریه بود که به همت دکترسهراب پور در سال ۱۳۶۷ در بیمارستان لبافی نژاد تشکیل شد و اولین فارغ التحصیلان آن دکترباقرافشار و دکترامیرانصاری بودند. و نیز گروه فوق تخصصی نفرولوژی حدود سال ۱۳۶۸ در بیمارستان طالقانی و مدرس تشکیل شده و اولین فارغ التحصیلان این رشته دکتر محمد رحیمیان و مرحوم دکترمحمود پدرام بودند.

همینطور گروه فوق تخصصی هماتولوژی که به همت دکترداوود منادی زاده در سال ۱۳۶۸ در بیمارستان سعادت آباد تشکیل شده و دکترپروین شاهنده اولین فارغ التحصیل این گروه بودند.

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست